Pieniny – noclegi w Kluszkowcach

Pieniny to przepiękne pasmo górskie, które położone jest w południowej Polsce i północnej Słowacji. Są najwyższą częścią, długiego pasa skałek wapiennych. Pasmo to znajduje się oczywiście w łańcuchu Karpat. Kto miał tę przyjemność i przechadzał się po górach Karpat na pewno wie, jak wspaniałe krajobrazy oferuje nam to pasmo górskie.

Kiedy jednak wybieramy się w góry, z zamiarem zwiedzenia sporej ich części, a nie bardzo chcemy spać w namiocie – bo zimno, bo robaki, bo dzikie zwierzęta, bo brak przygotowania, bo brak dobrych posiłków… 😉 Warto wtedy znaleźć odpowiedni nocleg dla siebie – bądź swoich przyjaciół, którzy wybrali się w góry razem z nami.

My polecamy noclegi w Kluszkowcach.

Dlaczego akurat tam?

Kluszkowce to mała, często zapominana przez turystów, przepiękna i co najważniejsze – cicha i spokojna wieś. Jeśli nie przepadacie za tłumami turystów to miejsce będzie dla Was idealne!

Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o noclegach w tej pięknej wsi, wystarczy internet. Szukając noclegów w Kluszkowcach, nie musicie nawet wychodzić z domu, bo wszystkie informacje i możliwość rezerwacji noclegu – macie w sieci.

A jeżeli potrzebujecie na już nocleg to łapcie adres Pensjonatu Szarotka http://www.pensjonat-szarotka.pl/

Co koniecznie zobaczyć będąc w Kluszkowcach?

Kiedy już planujecie wypad w góry i zatrzymanie się we wsi Kluszkowce, warto zrobić sobie listę atrakcji w samej wsi, które naprawdę warto “zaliczyć”.

Między innymi:

-Góra Wdżar – na którą naprawdę warto się wdrapać, a jeśli jesteście tu zimą, nie zapomnijcie o nartach! Stoki są tu bardzo profesjonalne!

-Tor saneczkowy – niezwykła frajda nie tylko dla najmłodszych turystów!

-Dzwon Jubileuszowy 1050 rocznicy chrztu Polski 966-2016

Oczywiście jeśli przyjechaliście tutaj własnym środkiem transportu, możecie udać się do miejscowości nieco oddalonych od wsi Kluszkowce, by zobaczyć wiele innych atrakcji – jak spływ Dunajcem, ciekawe sporty wodne, wieże widokowe…

Atrakcji jest całe mnóstwo, jeśli nie lubicie całych dni spędzać w górach, możecie zdecydować się na zwiedzanie wsi Kluszkowce i bliskich okolic – na pewno będziecie zachwyceni!

Post Author: admin